liste

10 knjiga koje želim da pročitam ove godine // januar 2019. //

vsco5c30c5760fb0a

Da me neko pita koje knjige želim da pročitam u narednom periodu, koliko god to nerealno bilo, rekla bih SVE. Broj naslova koji me intrigiraju i kojima želim da se posvetim je uvek beskonačan i verujem da se nikad neću pomiriti sa činjenicom da to neću moći i da ostvarim. Ono što, međutim, mogu da uradim, jeste da proberem romane kojima se najviše radujem i da ih pretvroim u prioritet. Danas pričamo o deset knjiga koje su prve na toj listi.

11483869The Magician King – Lev Grossman

Ne mogu da verujem da sa ovim serijalom još uvek nisam nastavila, računajući da mi je prva knjiga, The Magicians, jedna od najdražih koje sam u životu pročitala. Iz nekog razlika imam taj običaj da odlažem stvari koje znam da ću da obožavam, ali red bi bio da to prevaziđem i nastavim dalje.

30971749A Line Made by Walking – Sara Baume

U tagu za kraj godine koji sam skoro radila na blogu, rekla sam da verujem da će A Line Made by Walking biti jedna od knjiga koje ću obožavati od prve od poslednje strane. Pošto nisam stigla da je uguram u plan čitanja za prethodnu godinu, biće jedna od prvih stvari koje ću pročitati u januaru.

38204046

The Winter of The Witch – Katherine Arden 

The Winter of the Witch je poslednji deo trilogije Zimske noći i volela bih da ovaj serijal završim 2019. godine. Medved i slavuj bila je poslednja knjiga koju sam pročitala 2017. godine i od tad me je Ketrin Arden u potpunosti kupila. Ovo je još jedan od slučajeva gde odlažem nešto što znam da će mi se dopasti, tako da je najbolje da ovako javno napišem da je prioritet kako bih se toga i držala.

22822858A Little Life – Hanya Yanagihara

Je l znate onaj osećaj kada ste prosto sigurni da ćete se zaljubiti u neku knjigu? E, to su osećanja koja imam prema ovom tomu Hanje Janagihare, koji se sastoji od svih elemenata o kojima volim da čitam: umetnici, prijateljstva, životne priče i radnja smeštena u Njujorku u prošlom veku. A, ako je sudeći po brojnim recenzijama koje sam videla, kao i samim koricama (mislim stvarno, vidite i sami), plakaću vodopade kad je budem završila.

89724Oduvek smo živeli u zamku – Širli Džekson 

Vi koji me čitate ovde duže, znate da klasici nisu nešto ka čemu levitiram. Retko mi se koji svidi i često ne vidim zbog čega su određena književna dela uspela da održe vekovnu popularnost. Širli Džekson je, međutim, autorka koja obećava i čijim delima bih volela da pružim priliku. Oduvek smo živeli u zamku mi lično deluje kao najinteresantnija njena knjiga, te bih od nje volela da počnem.

6794Atlas oblaka – Dejvid Mičel

Mičela sam prvi put čitala ove godine, nakon što smo u “No Spoilers” book club-u u oktobru čitali njegovu Slejdovu vilu. Roman mi se dovoljno dopao da želim da bacim pogled na Mičelova ostala dela, a Atlas oblaka je, koliko sam mogla da zaključim na osnovu recenzija, njegov najostvareniji rad.

32620332The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Roman The Seven Husbands of Evelyn Hugo jedna je od onih knjiga koje sam cele 2018. godine viđala u spiskovima omiljenih knjiga ljudi koje pratim. Iako me autorka nije oduševila svojom knjigom Maybe In Another Life, hajp oko Evelin Hjugo dovoljno je veliki da me zanima koliko je opravdan. Zapravo me čudi da Laguna ili Vulkan do sada nisu preveli ovu knjigu, računajući da se dosta uklapa u njihov milje publikacija.

35958295Almost Love – Louise O’Neill 

Jedini razlog zbog kojeg do sada nisam pročitala ovaj roman jeste taj da želim da ga kupim u mekom povezu, a meki povez će biti izdat tek u toku ove godine. Onog trenutka kad ga budem ušmekala, ostaviću sve što radim i posvetiti se ovoj knjizi, jer sam stoprocentno sigurna da ću je obožavati.

4929Kafka na obali mora – Haruki Murakami

Sa sigurnošću mogu reći da je Murakami jedan od mojih omiljenih autora i da zaista planiram da pročitam sve što je ikada napisao. Do sada sam mahom čitala njegova dela koja su bazirana u realnosti, sa vrlo malo magičnog realizma, te bih ove godine volela da pređem i na njegove “kompleksnije” romane.

30653843Radio Silence – Alice Oseman

Ako bih predviđala knjige za koje sam sigurna da će dobiti pet zvezdica, verujem da bi se roman Radio Silence bez problema našao na toj listi. Element podkasta koji igra bitnu ulogu u ovoj knjizi me je u startu zaintrigirao, a računajući da sam čula kako je karakterizacija likova odlična i kako govori o periodu između srednje škole i fakulteta, jedva čekam da je konačno i sama pročitam.

Koje vi knjige planirate da pročitate ove godine? Pišite mi u komentarima.

Kako biste redovno bili u toku sa svim objavama bloga, lajkujte fejzbuk stranicu ili zapratite profil na instagramu. Do sledećeg čitanja!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s